دوربین بدون آینه از کجا پیدا شد؟

در سال 2008 اولین دوربین بدون آینه تجاری به نام Lumix DMC-G1 توسط شرکت پاناسونیک عرضه شد. کم کم مدل‌های دیگری توسط دو شرکت اصلی توسعه دهنده این سیستم یعنی پاناسونیک و الیمپوس به بازار عرضه شدند.

دوربین های بدون آینه چیست
دوربین های بدون آینه چیست

اما این شرکت سونی بود که در اوایل سال 2017 میلادی دوربین بدون آینه Alpha A9 را با سرعت عکاسی پیاپی 20 فریم در ثانیه و 693 نقطه اتوفوکوس به بازار عرضه کرد. از این مرحله به عد دوربین‌های بدون آینه جایگاه ویژه‌ای در بازار پیدا کردند.

با ورود شرکت‌های کانن و نیکون به بازار دوربین‌های بدون آینه بخصوص دوربین‌‌‌های فول فریم، شاهد رقابت هرچه بیشتر این دوربین‌ها با دوربین‌های DSLR هستیم.

با ورود دوربین‌های بدون آینه جدید به بازار بخصوص انواع فول فریم آن‌ها، اختلاف کیفیت بین دوربین‌های بدون آینه و دوربین‌های DSLR به حداقل رسیده و حتی در برخی موارد کیفیت بهتری را در تصاویر دوربین‌های بدون آینه شاهد هستیم.

فرق دوربین های بدون آینه و دوربین DSLR چیست؟

اینکه دوربین های بدون آینه در این مدت کوتاه عمرشان توانسته اند بازار را در اختیار خود بگیرند، خود گواه برتری های بسیار این دوربین هاست.

در این بخش چند مورد از مزایا و معایب دوربین بدون آینه را بررسی می‌کنیم. با درک این مزیت‌ها، تفاوت‌های اصلی دوربین بدون آینه هم متوجه خواهید شد.

ابعاد کوچکتر و وزن کمتر

اولین نکته‌ای که هنگام مقایسه دو مدل دوربین‌های dslr و بدون آینه جلب نظر می‌کند تفاوت اندازه کلی آن‌هاست.

دلیل این کاهش اندازه و وزن به خاطر حذف کآمل قسمت‌های مکانیکی سیستم آینه و همچنین منشور (پنتاپریسم) در این دوربین ها بود.

به این ترتیب هم فضای زیادی از قسمت بالای دوربین آزاد شده است، و هم با حذف آینه، فاصله لنز با سنسور بسیار کمتر شده و دوربین را باریک تر کرده است.

نوردهی بیشتر به سنسور

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، در دوربین‌های بدون آینه نور ورودی به دوربین مسیر مستقیمی را طی کرده و تنها پس از عبور از پرده شاتر، حسگر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در مقابل، در یک DSLR بخش قابل توجهی از نور ورودی به دوربین، با عبور کردن از آینه و منشور و همچنین بازتاب بخش دیگری از آن به سمت سنسور فوکوس خوکار از دست می رود. حذف این بازتاب ها در دوربین بدون آینه باعث می شود شدت نور وروری تا رسیدن به سنسور کم نشود و ثابت بماند.

نتیجه اینکه در مجموع شما می توانید عکسی با نوردهی مشابه با یک DSLR را، با حساسیت سنسور به مراتب پایین تر در یک دوربین بدون آینه داشته باشید. و این یعنی نویز کمتر و امکان عکاسی بهتر در نور کم.

عملکرد سیستم اتوفوکوس قوی‌تر

با بهره‌گیری از تعداد قابل توجهی از پیکسل‌های حسگر اصلی تصویر، سیستم‌ فوکوس اتوماتیک دوربین‌های بدون آینه قادر است سوژه های متحرک را تقریبا در کل قاب تصویر تعقیب کرده و روی آن ها فوکوس کند.

این ویژگی بخصوص هنگام عکسبردای با سرعت بالا از سوژه‌های متحرک قدرت خود را نشان خواهد داد.

در مدل‌های جدید دوربین‌های بدون آینه قابلیت‌های فوکوسی مانند فوکوس بر روی چشم (هم حیوانات و هم انسان) نیز گنجانده شده است.

همچنین افرادی که از دوربین‌های خود به منظور فیلمبرداری استفاده می‌کنند تمایل زیادی به استفاده از دوربین‌های بدون آینه دارند؛ چرا که امکانات و ویژگی‌های فیلمبرداری دوربین‌های بدون آینه (حتی در مدل‌های ساده این دوربین‌ها) مانند تعداد نقاط فوکوس بالا و سنسورهای پرقدرت شان، آن‌ها را به گزینه‌ای مطمئن برای فیلمبرداری تبدیل کرده است.

سرعت عکاسی پشت سر هم بالا

در عکاسی خبری و ورزشی و هر جایی که به سرعت عکاسی پیاپی بالا نیاز دارید، دوربین‌های بدون آینه به خوبی از پس این کار بر می آیند. عکاسی با سرعت ۲۰ فریم در ثانیه با اتوفوکوس تا مدتی پیش دست نیافتنی به نظر می‌رسید، اما امروزه به لطف دوربین‌های بدون آینه امکان پذیر شده است.

شاتر گلوبال

بسیاری از دوربین‌های بدون آینه همانند دوربین‌های DSLR دارای سیستم شاتر مکانیکی هستند، اما در برخی مدل‌ها از سیستم شاتر الکترونیکی (با سرعت عملکرد بالا) نیز استفاده می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button